Penzion Navrátilka 25. – 27. 11. 2022

POBYT JE OBSAZEN, MŮŽETE SE PŘIHLÁSIT JAKO NÁHRADNÍCI

 

V listopadu zrelaxujeme a protáhneme se v příjemném prostředí chalupy Navrátilka. Doufám, že stejně jako já budete mít pocit, jako kdybyste se vrátili na chalupu Vaší babičky. Paní majitelka bude na pobytu s námi a starat se o to, aby nám nic nechybělo a vařit nám.

Chalupa je přímo na "hlavní" silnici v obci Mirošov, okr. Žďár nad Sázavou (Mirošov č. p. 7, GPS chalupy: 49.46569N, 16.15563E - 14km od Nového Města na Moravě). Jedná se o statek, který majitelé  vlastními silami zrekonstruovali. Celý objekt je v uzavřeném dvoře se zahradou a zajišťuje naprosté soukromí (cca 2500m2).

Jógový program

Na podložce můžete v mém doprovodu strávit 6 hodin.

Jednotlivé lekce budou sestavené tak, aby si přišli na své jak začátečníci, tak pokročilí. Cvičit se bude v prostorném sále, kde nás nikdo a nic nebude rušit.

A na co se můžete těšit?

  • pánevní dno - trochu teoretická hodina, ale důležitá pro pochopení toho, jak naše tělo funguje. Ukážeme si, jak pánevní dno vypadá (já to třeba poprvé pořádně zjistila až ve svých 43 letech :-)), z jakých se skládá vrstev a naučíme se je aktivovat a uvolňovat. Ukážu vám souvislosti mezi pánevním dnem, chodidly a oblastí krku, nakousneme fakt, že na pánevní dno se nestačí dívat jen pohledem fyzického, ale je třeba i pohledu energetického a emočního.Správně fungují pánevní dno je klíčem k tomu, aby vaše tělo bylo v lepší kondici, aktivovala se a udržela se v něm energie a zvýšila se vaše chuť do života.
  • bioenergetická cvičení pánve a aktivace hlubokého stabilizačního systému (HSS) - navážeme na teoretickou hodinu (není nutné ji mít ale za sebou, pokud chcete na tuto hodinu přijít, ale pokud ji absolvujete, zážitek z této hodiny bude jistě větší :-))Projdeme si pár cviků, díky kterým se pánevní dno zaktivuje, zpevní se ale i celý střed těla (hluboký stabilizační systém). V leže, sedě, ve stoje. Takové, které budete moct dělat na zastávce autobusu, v kanceláři na schůzce nebo si z nich sestavíte celou praxi na podložce.
    Zároveň Vás naučím pár bioenergetických cviků, díky kterým v těle uvolníte emoce z pánve a uvolněnou energii rozprostřeme do zbytku těla.
    Naučíme se se pánevní dno a střed těla používat správně při každodenních činnostech.
  • powerjóga - hodina taková, jakou ji ode mě převážně znáte - silovější, se střídáním pozic, při kterých posílíte svaly, ale i je uvolníte a protáhnete, zakončená relaxací.
  • jóga s využitím válců - rozdělím Vás na dvě skupiny. Využijeme válce k protažení zad a svalů nohou, zároveň k posílení, kdy s jejich využím budeme v pozicích trochu balancovat.
  • jemná ranní jóga - poslední hodina víkendu. Využijeme z ní všechno, s čím se setkáte na předešlých hodinách s ohledem na to, že budeme cvičit ráno před snídaní a po dvou dnech, kdy si Vaše tělo a mysl odpočinuly, ale zároveň dostaly zabrat. Možná to bude hodina bez jakékoli střechy a bojovníka 🙂

V případě zájmu můžeme v sobotu před spaním přidat relaxační hodinu.

 

Ostatní program

Volný čas si organizujete sami. Můžete celý víkend proklábosit 🙂 nebo vyrazit na výlety po okolí. Tipy na výlety pod tímto odkazem

Můžete si také domluvit masáže (dostupnost maséra/masérky bude záležet na zájmu o masáže). Zatím na sobotu je předběžně domluvená Katka Lucká, kterou z mých pobytů už znáte (baňky, akupunktura, akupresura, lávové kameny, masáže - 700 Kč/hodinu) nebo může přijet Zdenka, která nabízí shiatsu, biodynamické a intuitivní masáže, Bachovy essence (800 Kč/hodinu) - více o Zdence tady

Vyjádření zájmu o  masáže je součástí přihlášky na pobyt. Pokud bude dostatečný, domluvím masérku/masérky a teprve potom budeme řešit závazné přihlášení.

Harmonogram pobytu

Příjezd je možný v pátek od 15:00, odjezd v neděli před nebo po obědě.

Přesný program včetně jídla a jógy je k dispozici zde.

Ubytování

Chalupa poskytuje ubytování pro 21 osob v 5 ložnicích. Abychom se cítily pohodlně a jelikož Vás budu muset do pokojů seskupit, bude pobyt pro 15-17 lidí, takže ne všechny postele a přistýlky využijeme. Prosím berte v potaz, že nepůjde, abyste na pokoji byly ve výrazně menším počtu než je jeho kapacita.

2 pokoje jsou v přízemí chalupy a 3 v podkroví. Každý pokoj má kuchyňku (s dřezem, mikrovlnou troubou a varnou konvicí) a vlastní sociální zařízení (umyvadlo, WC a sprchový kout).

  • Pokoje (č.1 ,2) v přízemí mají vždy manželské lůžko a 2 samostatná lůžka.
  • Pokoje v patře (č.3, 4) jsou menší a mají vždy manželské lůžko a postel s možností vysunutí plnohodnotného lůžka.
  • Pokoj č.5 je "rodinný" a má velkou 3-lůžkovou postel a opět postel s možností vysunutí plnohodnotného lůžka.

Chalupa je vytápěna centrálně  ve všech prostorách + ve společenské místnosti jsou kachlová kamna.

Stravování

Ve společných prostorách je k dispozici velká plně vybavená kuchyň (myčka, trouba, indukční deska, 2x lednice), jídelna.

Jídeníček je tentokrát pro masoužrouty. Pokud máte nějaká omezení nebo preference, dejte prosím vědět v přihlášce.

Celý den je k dispozici voda s citronem, čaj, domácí buchta, ovoce a zelenina.
Na místě je Nespresso kávovar – můžete si přivézt vlastní kapsle nebo využít kapsle chalupy (kapsle 20Kč).

Pátek
– večeře – forma švédského stolu - domácí pečený chleba, domácí pomazánky, sýry z místní ekofarmy, uzeniny, zelenina, možnost polévky

Sobota
- snídaně – forma švédského stolu - pečivo, pomazánky, uzeniny, sýry, zelenina, jogurt, domácí musli, ovoce, oříšky,
marmeláda, buchta, popř. teplá ovesná kaše
- oběd – polévka, pečené kuře, rýže, salát
- večeře – quiche (francouzský slaný koláč), sýry, zeleninový salát

Neděle
- snídaně – forma švédského stolu, pečivo, pomazánky, sýry, zelenina, jogurt, domácí musli, ovoce, oříšky, marmeláda
- oběd – špagety (sušena rajčata, olivy, kapari, pesto) - možnost vynechat, cena bude ponížena o 150 Kč

Cena

Cena za víkendový pobyt (obsahuje ubytování, jógový program, stravování formou polopenze, rekreační poplatky) je 3400 Kč.

  • zrušení nedělního oběda - 150 (o tuto cenu bude ponížená celková platba za pobyt)
  • masáže, pokud budou, budete platit na místě, možná dopředu budu vybírat nějakou zálohu.
  • cena je splatná na účet 2700804957/2010 (Fio banka)

Storno podmínky

Při stornu pobytu 40 a více dní před nástupem pobytu bude zaplacená záloha vrácena v plné výši.

Storno podmínky - můžete za sebe poslat náhradníka, jinak při zrušení pobytu storno poplatek

  • 30-15 dnů předem – 50% z ceny pobytu bez večeří a jógového programu
  • 14-7 dnů předem – 75% z ceny pobytu bez večeří a jógového programu
  • 6 a méně dnů předem – 100% ceny pobytu bez večeří a jógového programu

Přihlášení

Přihlásit se můžete na následujícím odkazu

Komentáře jsou vypnuty.