Hotel Nemojanský mlýn 24. – 26. 11. 2023

VÍKEND JE PLNÝ, PŘIHLÁSIT SE MŮŽETE JAKO NÁHRADNÍCI. DĚKUJI ZA POCHOPENÍ.

 

Rodinný hotel Nemojanský mlýn se nachází na samotě za obcí Nemojany uprostřed nádherné přírody v sousedství rybníka Chobot, na úpatí Drahanské vrchoviny necelých 6 km od Vyškova a 25 km od centra Brna.

První zmínka o mlýně a rybníku pochází z roku 1392. Nemojany byly v minulosti na Vyškovsku malou mlynářskou velmocí. Pracovaly zde celkem 3 mlýny, i když jeden z nich ležel již blízko Tučap. Konkurence byla tehdy značná, ale i tak se všechny 3 mlýny zachovaly a tím si Nemojany vysloužily mlynářský primát v celém dnešním okrese.

Celý areál mlýna prošel v roce 1998 rozsáhlou rekonstrukcí, zařízení mlýna bylo zrušeno, některé části byly přestavěny, jiné zcela nově postaveny. Nyní slouží jako hotel s restaurací a školicím střediskem. V roce 2010 byl znovu objeven kámen s vodním právem a nyní je osazen do imitace vodního kola při vchodu do restaurace. Dnes ho tam hlídá vodník z Nemojanského mlýna.

Pobyt je max pro 17 lidé a mě 🙂

Jógový program

Na podložce můžete v mém doprovodu strávit 7 hodin. Jednotlivé lekce budou sestavené tak, aby si přišli na své jak začátečníci, tak pokročilí. Cvičit se bude v sále, kde nás nikdo a nic nebude rušit.

A na co se můžete těšit?

- pánevní dno  - trochu teoretická hodina, ale důležitá pro pochopení toho, jak naše tělo funguje. Ukážeme si, jak pánevní dno vypadá (já to třeba poprvé pořádně zjistila až ve svých 43 letech :-)), z jakých se skládá vrstev a naučíme se je aktivovat a uvolňovat. Ukážu vám souvislosti mezi pánevním dnem, chodidly a oblastí krku, nakousneme fakt, že na pánevní dno se nestačí dívat jen pohledem fyzického, ale je třeba i pohledu energetického a emočního.Správně fungují pánevní dno je klíčem k tomu, aby vaše tělo bylo v lepší kondici, aktivovala se a udržela se v něm energie a zvýšila se vaše chuť do života.

Projdeme si pár cviků, díky kterým se pánevní dno zaktivuje, zpevní se ale i celý střed těla (hluboký stabilizační systém). V leže, sedě, ve stoje. Takové, které budete moct dělat na zastávce autobusu, v kanceláři na schůzce nebo si z nich sestavíte celou praxi na podložce.

Zároveň si zacvičíme pár bioenergetických cviků, díky kterým v těle uvolníte emoce z pánve a uvolněnou energii rozprostřeme do zbytku těla.

 - obličejová jóga - obličejová jóga je přirozeným a neinvazivním způsobem, jak zmírnit a zpomalit stárnutí Vaší pleti. Stejně jako posilujeme a protahujeme svaly na těle, můžete posilovat a protahovat obličejové svaly. Naučím Vás sérii cviků na zjemnění vrásek na čele, kolem očí, rýhy kolem nosu, zpevnění tváří a krku. Sami si pak můžete cvičit doma tak často, jak Vám bude příjemné.

- restorativní jóga - restorativní jóga je relaxační jóga, při které se vystřídá pouze pár odpočinkových pozic. Budete většnou jen ležet a poslouchat doprovodnou meditaci.

- powerjóga - hodina taková, jakou ji ode mě převážně znáte - silovější, se střídáním pozic, při kterých posílíte svaly, ale i je uvolníte a protáhnete, zakončená relaxací. Součástí hodiny budou i cviky z oční a obličejové jógy,.

 - jemná ranní jóga - poslední hodina víkendu. Využijeme z ní všechno, s čím se setkáte na předešlých hodinách s ohledem na to, že budeme cvičit ráno před snídaní a po dvou dnech, kdy si Vaše tělo a mysl odpočinuly, ale zároveň dostaly zabrat. Možná to bude hodina bez jakékoli střechy a bojovníka 🙂

Ostatní program

Volný čas si organizujete sami. Můžete celý víkend proklábosit, strávit na baru 🙂 nebo vyrazit na výlety po okolí. Můžete si také domluvit wellness. K dispozici je finská a infra sauna, vířivka, ochlazovací bazén a Kneippův chodník.

Harmonogram

Příjezd je možný v pátek od 15:00, odjezd v neděli před nebo po obědě.

Přesný program včetně jídla a jógy je k dispozici zde.

Ubytování

Hotel nabízí ubytování v celkem 22 útulných pokojích - 2 a 4lůžkových. V pokojích jsou manželská lůžka, v některých se dají lůžka oddělit.

Stravování

Bohatá snídaně ve formě švédských stolů.

Na oběd i večeři je možnost výběru ze tří jídel, vždy jedno z nich je vegetariánské. Pokud nebudete mít v sobotu zájem o oběd, cena pobytu bude nižší o 250 Kč.

Cena

Cena za víkendový pobyt (obsahuje ubytování, jógový program, stravování formou plné penze, rekreační poplatky) je 3.850 Kč.

- zrušení sobotního oběda - 250 (o tuto cenu bude ponížená celková platba za pobyt)

- příplatek za jednolůžkový pokoj

- wellness budete platit na místě

- cena je splatná na účet 2700804957/2010 (Fio banka).

Storno podmínky

Při stornu pobytu 40 a více dní před nástupem pobytu bude zaplacená záloha vrácena v plné výši. Storno podmínky - můžete za sebe poslat náhradníka, jinak při zrušení pobytu storno poplatek

- 30-15 dnů předem – 50% z ceny pobytu bez večeří a jógového programu

- 14-7 dnů předem – 75% z ceny pobytu bez večeří a jógového programu

- 6 a méně dnů předem – 100% ceny pobytu bez večeří a jógového programu

Přihlášení

Přihlásit se můžete na následujícím odkazu.

Komentáře jsou vypnuty.