Jak psychosomatika ovlivňuje stav našeho zdraví

Slyšeli jste už někdy o psychosomatice? Věřím, že ano, protože poslední dobou začíná být braná na milost i těmi, kteří uznávali doteď pouze západní medicínu jako jediný prostředek k uzdravení se - obzvlášť v situacích, kdy už klasické léky nestačí.

Psychosomatika zkoumá vzájemné propojení těla a duše, psychiky, emocí a ukazuje, jak se emoce projevují na těle a jak tělesná onemocnění ovlivňují naše duševní procesy. Jsou onemocnění a situace, které je nutné řešit klasicky, jako například zranění po nehodách nebo bolest svalů a kloubů po fyzické námaze, na druhou stranu jsou problémy, které si o psychosomatický základ vyloženě říkají. Jsou způsobené dlouhodobým stresem, negativní emocí, kterou jste zažili někdy v minulosti, která na sebe nabalovala další a další situace, které ji jenom umocňovaly. Vedla k tomu, že svaly v místě, kde se emoce usadila, ztuhly nebo povolily nebo vy jste se od dané situace a od daného místa úplně odpojili.

 

O tom, jaká psychosomatická onemocnění vznikají třeba v naší pánvi, se budeme bavit na kurzech pánevního dna. Nejenom, že rozklíčujeme, čím obecně mohou být naše neduhy v pánevní oblasti způsobené, ale také se naučíme cviky, které bloky uvolní a nastartují cestu k uzdravení.

Budu se na Vás těšit, přihlásit se můžete na mých stránkách.

 

Komentáře jsou vypnuty.