Usedlost pod vinohrady 14. – 16. 6. 2024

Zavítáme opět do vinařského kraje kousek od místa, kde jsem se narodila. Místní víno si budeme moct užít nejen v rámci degustačního menu, které je možné objednat k pobytu, ale také v nemalém množství sklípků, které jsou v okolí penzionu. V Hnanicích to bylo v září 2023 moc fajn, tak doufám, že i červen bude mít na jihu svoje kouzlo.

Penzion leží v klidné části Hlohovce, je vybaven relaxační zónou s krytým bazénem (6×3 m), zimní zahradou, restaurací,  rozsáhlou zahradou s posezením a grilem. V areálu je možné navštívit vlastní vinárnu s krbem.

Krátké video s představením penzionu je k dipozici tady.

Jógový program

Na podložce můžete v mém doprovodu strávit opět několik hodin a nemusíte nutně na každou hodinu. Jednotlivé lekce budou sestavené tak, aby si přišli na své jak začátečníci, tak pokročilí. Cvičit se bude v sále, kde nás nikdo a nic nebude rušit, je dostatečně prostorný. Když počasí dovolí, můžeme být i venku 🙂

Celý víkend se bude nést v duchu podpory, harmonizace a očisty dráhy tenkého střeva a srdce, jejichž aktivita je právě nějsilnější v červnu (tenké střevo) a květnu (srdce). Přispějeme tak zdraví a celkové pohodě Vašeho těla.

Srdce je sídlo našeho citu  a potřebuje vyvážené emoce. Jeho stav se odráží hodně na našem obličeji a tvářích. Tenké střevo je očistný (ochranný) orgán srdce a potíže v meridánu srdce se nejdříve projeví právě na meridánu střeva. Meridiánu prý pomáhá dívat se na východ a západ slunce (proč ne, můžeme to zkusit :-)) a co už tak překvapivé není, je masáž břicha.

Nesoulad v těchto drahách se může ukázat v podobě křečových žil, kardiovaskulárních potíží, nespavosti a neklidných snů, střeva pak značí kožní problémy, záněty v těle a únavu.

  • jóga a emoce - charakteristikou meridiánu je moc a kontrola. Hodina  bude zaměřená na harmonizaci emocí souvisejících s tímto meridiánem jako jsou teatrálnost,sebestřednost, egoismus, přehnaná upovídanost, hysterická radost nebo upovídanost, neschopnost zvládat stres.
    Naopak podpoříme radost, smích, laskovavost, pokoru, schopnost lásku přijímat a dávat, dobrý životní rytmus, pocit bezpečí.

  • jin jóga - jemná protahovací jóga s pomůckami. V pozicích se zůstává na pár minut, aby mozek dostal šanci tělo pořádně protáhnout a zrelaxovat

  • jóga a spirální stabilizace - hodina využívající toho, že celé tělo je složené ze"spirál", které naše tělo stabilizují v pohybu jako jeden propojený celek. V hodině budeme využívat zřetězení svalů, abychom posílili účinky jedné pozice, zdánlivě se zaměřející pouze na jednu část, v celém těle.

  • powerjóga - hodina bude dynamičtější a silovější s častými přechody ve formě pozdravů Slunci, "moje" hodina taková, jakou ji znáte a se kterou jsem jógu začínala.

  • restorativní jóga - restorativní jóga je relaxační jóga, při které se vystřídá pouze pár odpočinkových pozi.  Budete většnou jen ležet a poslouchat doprovodnou meditaci, pokud chcete, bude i pohádka.

  • jemná ranní jóga - poslední hodina víkendu. Představím Vám pár antistresových technik, protáhneme svaly, které dostaly o víkendu zabrat, zaměříme se na uvolňování emocí. A ukončíme samozřejmě relaxací.

Ostatní program

Ve volném čase určitě doporučuju procházku po okolí, například na vyhlídkovou věž, která patří penzionu, nebo Lednicko - valtický areál, který je doslova za rohem. Určitě neprohloupíte, když si vezmete kolo.

Milovnice vína jistě neodolají ochutnávkám tohoto moku 🙂 Mnoho romantických vinných sklepů se nachází jen pár kroků od penzionu a kromě výborného vína na vás čeká tradiční atmosféra stylového cihlového sklípku. Vychutnat příjemné chvíle u sklenky dobrého vína můžete i v soukromé vinárně, která se nachází přímo v objektu penzionu. Objednat degustační menu (cena je 400 Kč / degustace cca 2 hodiny bez občerstvení, 800 Kč / celovečerní se studeným občerstvením) můžete rovnou v přihlášce na pobyt.

V objektu penzionu je relaxační zóna s krytým bazénem, který je pro nás dostupný po celou dobu pobytu.  Z bazénu je výhled a přístup do rozlehlé zahrady. K dispozici jsou lehátka, zástěna s věšákem a menší šatna na převlečení. Voda v bazénu je vyhřívaná na 29°C.

A nakonec masáže. Pojede s námi opět Katka, jejíž specialitou je tradiční čínská medicína, mnohé z Vás ji už znáte. Masáž půjde objednat taky v přihlášce.

Harmonogram

Příjezd je možný v pátek od 15:00, odjezd v neděli před nebo po obědě.

Přesný program včetně jídla a jógy je k dispozici zde.

Ubytování

Ubytované budeme v 2 a 3lůžkových pokojích, případně v apartmánech (pro 4 osoby), pokud bude zájem,  s jedinečnou atmosférou tradičního selského stylu s vybavením, které podtrhuje tu pravou atmosféru venkova.

 

Stravování

Bohatá snídaně, oběd a večeře výběr ze tří jídel (budou součástí přihlášky, jedno z nich je vždy bezmasé).Cena pobytu počítá se sobotním obědem, pokud jej nebudete chtít, pobyt bude o 230 Kč levnější.

V apartmánech, pokud je nakonec budeme mít, je kuchyňka, takže si klidně můžete uvařit i sami.

Cena

Cena za víkendový pobyt (obsahuje ubytování, jógový program, administativu a organizaci akce, stravování formou plné penze, rekreační poplatky, pronájem sálu, voda u jídla po celou dobu pobytu) je 4.120 Kč .

Pokud nebudete chtít sobotní oběd, cena je o 230 Kč levnější.

- možnost objednat si degustační menu (400 Kč bez jídla, 800 Kč s jídlem)

- masáže budete platit na místě

- cena je splatná na účet 2700804957/2010 (Fio banka)

Storno podmínky

Při stornu pobytu 40 a více dní před nástupem pobytu bude zaplacená záloha vrácena v plné výši. Storno podmínky - můžete za sebe poslat náhradníka, jinak při zrušení pobytu storno poplatek

- 30-15 dnů předem – 50% z ceny pobytu bez večeří a jógového programu

- 14 dnů předem – 100% z ceny pobytu bez večeří a jógového programu

Přihlášení

Přihlásit se můžete na následujícím odkazu.

Komentáře jsou vypnuty.